maandag 30 maart 2009

Ons pleidooi!

Het is tijd voor verandering. Tijd voor een UB waar je 24 uur per dag terecht kunt. Tijd voor meer vrouwen aan de top. Tijd voor een universiteit die midden in de samenleving staat. De Leidse Universiteit heeft te lang stilgestaan en CHANGE wil daar wat aan doen!

Te lang hebben de bestaande partijen de kans gekregen écht iets te veranderen. Wat is er nu veranderd? De eeuwige verkiezingsbelofte van betere koffie op faculteiten heeft nog steeds niets opgeleverd. En wat zou het? CHANGE staat voor echte verandering, maakt zich niet druk om futiliteiten. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat onze universiteit verbetert, zich staande houdt in deze moderne tijden.

CHANGE wil een universiteit die studenten de faciliteiten biedt die ze nodig hebben om goed te kunnen studeren: een plek waar je ook na 22:00 uur ongestoord kunt werken. CHANGE wil ook een mentaliteitsverandering binnen onze universiteit, op verschillende gebieden. Weg met de arrogantie! Ons onderwijsinstituut wordt betaald met publiek geld, dus een elitaire houding is niet gepast. En waarom lukt het bij andere universiteiten wel om de verhouding man/vrouw bij het onderwijskundig personeel bij te stellen naar de normen van deze tijd, en in Leiden niet? CHANGE wil de mannencultuur doorbreken en staat voor een actief beleid om meer vrouwen aan de universitaire top te krijgen. CHANGE staat ook voor een mentaliteitsverandering op energiegebied: wij willen een universiteit die duidelijke doelen stelt om een groene universiteit te worden. Daarnaast dreigt cultuur het ondergeschoven kindje van de universiteit te worden. Het LAK sluiten? Wij willen strijden om dit te voorkomen! Cultuur moet!

Wij willen simpelweg een universiteit die iets voor haar studenten doet. Waar ondernemerschap onder studenten wordt gestimuleerd, waar ondernemende studenten de gelegenheid wordt geboden een bedrijf op te zetten. Waar de universitaire gemeenschap zo groot mogelijk is. Waar er niet te veel gestuurd wordt op cijfers, waar de afrekencultuur niet de dienst uitmaakt. En het belangrijkste: meer HUMOR op de universiteit!

Stem voor verandering. Vote for CHANGE!

1 opmerking:

  1. Eindelijk een partij die zegt waar het op staat. Slaat toch nergens op dat de UB zo vroeg dicht gaat. Ik wil gewoon 's avonds en 's nachts kunnen studeren. Hier moet de universiteit toch ook voor zijn.

    BeantwoordenVerwijderen